Karadeniz bölgesi, Türkiye | Trabzon Şehir, Samsun, Rize, Sinop | Dron 4k videosu | Türkiye yerler

55 İzlenme
Published
Karadeniz bölgesi, Türkiye. Bu video incelemesi, Türklerin şehrin gürültüsünden uzaklaşmak için gitmeyi tercih ettikleri Türkiye'nin Karadeniz bölgesini anlatıyor. Video, izleyicilerin mavi denizin, sarp kayalıkların, kumsalların ve antik Bizans harabelerinin 4k çözünürlükte kuşbakışı manzarasının keyfini çıkarabilmesi için drone ile çekildi.

Genel bilgi
Türkiye'nin üçüncü büyük bölgesi Karadeniz'dir. Gürcistan sınırından Karadeniz kıyılarını kapsayan Sakarya ovasına kadar olan alanı kapsar. Türkiye'nin diğer bölgeleri gibi, Yunanlılar da bir zamanlar Karadeniz kıyılarına sahipti. Ülkenin tarihi sürekli olarak Yunan devletiyle bağlantılı olduğundan, mimaride ve diğer sanat türlerinde antik Yunan motifleri bulunur.

Başkent
Türkiye'nin bölgelerinde başkent yok, ancak Türkler bölgenin en büyük şehri olan Trabzon'u sözsüz merkez olarak seçiyorlar. Bu tarihsel olarak oldu, çünkü Trabzon Devleti bir zamanlar başkenti Trabzon (veya Yunanlıların dediği gibi - Trabzon) olan mevcut bölgenin yerinde kuruldu.

Sahiller
Sakin kumlu plajlar Ordu köyünde bulunabilir.
Bölgenin batı kısmının antik limanı olan İnebolu'da çok sayıda plaj bulunmaktadır.
Bulgaristan sınırına yakın bir köy olan İğneada sadece turistleri değil İstanbulluları da kendine çekiyor. Türkler arasında çok popüler.
Sinop'ta pek çok vahşi plaj var, ancak özel olarak donatılmış üç yer var: Neredeyse siyah kumlu Karakum, çam ormanı yakınında Akliman ve hafif ince kumlu Kumsal.

Doğa
Türkler bölgeye Rusça'da "ağaçlar denizi" anlamına gelen "Ağaç Denizi" adını verdiler. Bu, bölgede bulunan pitoresk ormanlardan kaynaklanmaktadır. Ancak güzel yerler sadece ormanlık alanda yoğunlaşmaz. Pontus Dağları, nefes kesen manzaraları ve zor geçişleri olan yürüyüşçüleri şaşırtıyor. Karadeniz kıyısında masmavi suları ve ufalanan kumları olan birkaç liman vardır. Karadeniz bölgesi doğası gereği çok çeşitlidir, bölümleri birbirine benzemez.

Ana şehirler: Trabzon, Samsun, Rize, Sinop
Bölgenin sözde başkenti - Trabzon - önemli bir ticaret merkezi ve bir limandır. Turistler için Bizans mimarisi ve ilginç manzaraları ile daha ilgi çekicidir.
Samsun, Karadeniz'in güney kıyısındaki en büyük şehirdir. Bu, birkaç on yıl içinde tam teşekküllü bir tesise dönüşen büyük bir limandır.
Rize, ülkenin kuzeydoğusunda yer almaktadır. Şehir, surları içinde uzun bir geçmişe sahiptir, ancak en çok çeşitli çeşitleri ile içecek severleri memnun eden çay üretimi ile ünlüdür.
Sinop, Küre sırtının kayalık eteklerinin çerçevelediği kıyıları olan küçük bir kasabadır. İşte büyük ölçekli bir sinopya üretimi - resimde kullanılan kırmızı aşı boyası.

Ne görmek
Ülkenin geri kalanından farklı olarak bu bölgeye turist çeken ilk şey, tüm sahil boyunca uzanan dolambaçlı otoyol. Pitoresk manzaralar sunar ve her sürücü manzaranın tadını çıkararak araba sürmekten mutluluk duyar.
Türkiye'nin Karadeniz bölgesi küçük köylerle doludur. Ordu en çekici yerlerden biri. Burada eski cazibesiyle eski Yunan mahallesini bulabilirsiniz. Renkli yarı ahşap evler, özel bir lezzet yaratan birbirine sıkıca bastırılır.
Giresun ilçesi, Bizans kalesi kalıntılarıyla dikkat çekiyor. Bölgesinde eşsiz arkeolojik buluntulara sahip bir müze var. Romalı general Lucullus'un kirazı ilk kez burada tatması dikkat çekicidir. Onu o kadar çok sevdi ki yanında Roma'ya getirdi. Şehrin adı da Yunanca kiraz kelimesinden geliyor.
Uzungöl, Trabzon bölgesindeki dağların arasında yer almaktadır. Sahildeki tepelerde göl manzaralı çok sayıda küçük otel var.

gezilecek yerler
Ayasofya Müzesi Trabzon'da bulunmaktadır. 1204 yılına kadar uzanan eski bir kilisede inşa edilmiştir. Antik çağlardan beri korunan duvar resimleri özellikle dikkat çekicidir.
Meryem Ana Manastırı olarak da bilinen Sümela Manastırı, Bizans İmparatorluğu döneminde kurulmuştur. 1923 yılına kadar bina amacına hizmet etti. Şimdi burada rahibe yok ama harika freskler korunmuş.
Rize yakınlarında Çay Bahçesi var. Kendi topraklarında, tatma sırasında harika içeceklerin tadına bakabileceğiniz geniş çay tarlaları vardır. Bahçede ilginç subtropikal bitki türleri de yetişir.
Kıyıköy köyünde 6. yüzyıldan kalma bir Bizans kalesi bulunmaktadır.
Durak Khani Sarayı, 1266 yılında inşa edilen Türk kervansaraylarının en önemli örneğidir.

#Türkiye #Karadenizbölgesi
Kategori
Doğa fotoğrafı
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.